Privacybeleid

Eurodrug Laboratories B.V. Privacyverklaring

(a)de identiteit van de verwerkingsverantwoordelijke en, in voorkomend geval, van de vertegenwoordiger van de verwerkingsverantwoordelijke;

(b)de contactgegevens van de verwerkingsverantwoordelijke, indien van toepassing;

(c)de doeleinden van de verwerking waarvoor de persoonsgegevens zijn bestemd, alsmede de rechtsgrond voor de verwerking.

(d)indien de verwerking is gebaseerd op artikel 6, lid 1, onder f), de gerechtvaardigde belangen van de verwerkingsverantwoordelijke of van een derde

(e)de ontvangers of categorieën van ontvangers van de persoonsgegevens, indien van toepassing;

f) indien van toepassing, het feit dat de verwerkingsverantwoordelijke voornemens is persoonsgegevens door te geven aan een derde land of internationale organisatie en het al dan niet bestaan van een adequaatheidsbesluit van de Commissie, of, in het geval van doorgiften als bedoeld in artikel 46 of 47, of artikel 49, lid 1, tweede alinea, van dat artikel, verwijzing naar de passende of geschikte waarborgen en de middelen om een kopie daarvan te verkrijgen, of ter beschikking gesteld.

g1) de periode gedurende welke de persoonsgegevens zullen worden bewaard, of, indien dat niet mogelijk is, de criteria die worden gebruikt om die periode te bepalen;

g2) het bestaan van het recht om de verwerkingsverantwoordelijke te verzoeken om toegang tot en rectificatie of wissing van persoonsgegevens of beperking van de verwerking met betrekking tot de betrokkene of om bezwaar te maken tegen de verwerking, alsmede het recht op overdraagbaarheid van gegevens;

g3) indien de verwerking is gebaseerd op artikel 6, lid 1, onder a), of artikel 9, lid 2, onder a), het bestaan van het recht om de toestemming te allen tijde in te trekken, zonder dat dit gevolgen heeft voor de rechtmatigheid van de verwerking op basis van toestemming vóór de intrekking ervan;

g4) het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit;

(g5) of de verstrekking van persoonsgegevens een wettelijke of contractuele vereiste is, of een vereiste die noodzakelijk is voor het sluiten van een overeenkomst, alsmede of de betrokkene verplicht is de persoonsgegevens te verstrekken en wat de mogelijke gevolgen zijn van het niet verstrekken van dergelijke gegevens;

g6) het bestaan van geautomatiseerde besluitvorming, met inbegrip van profilering, als bedoeld in artikel 22, leden 1 en 4, en, ten minste in die gevallen, zinvolle informatie over de onderliggende logica, alsmede over het belang en de verwachte gevolgen van een dergelijke verwerking voor de betrokkene.

(een)

Eurodrug Laboratories B.V. (en haar gemachtigde vertegenwoordigers) is de verwerkingsverantwoordelijke en verantwoordelijke voor uw persoonsgegevens (in deze privacyverklaring aangeduid als “Eurodrug”, “wij”, “ons” of “onze”).

Voor de toepassing van deze kennisgeving zijn de volgende gemachtigde vertegenwoordigers van Eurodrug:

• Eelco Broersma

• Cosme Martinez

• Emanuele de Libero

Als u vragen hebt over deze privacyverklaring, inclusief verzoeken om uw wettelijke rechten uit te oefenen, neem dan contact met ons op via de onderstaande gegevens.

b)

Eurodrug Laboratoria B.V.

Regulusweg 10, 2516 AC, Den Haag, Nederland

BTW-nummer: 006169338

E-mail: info@eurodrug.nl

Telefoonnummer: +31704167373

1. INLEIDING

In overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming ((EU) 2016/679) (“AVG”) heeft Eurodrug Laboratories B.V. (“Eurodrug”) de verplichting om u te informeren over de reikwijdte van het gebruik van uw persoonlijke gegevens en ons beleid om deze veilig te houden.

In deze Privacyverklaring wordt uiteengezet op welke basis wij persoonsgegevens verzamelen, gebruiken, verwerken en openbaar maken die wij van u verzamelen of die u aan ons verstrekt. We zullen uw persoonsgegevens alleen gebruiken voor de doeleinden en op de manier die hieronder worden uiteengezet, waarin de stappen worden beschreven die we nemen om ervoor te zorgen dat onze verwerking van uw persoonsgegevens in overeenstemming is met de AVG.

c )

2. WETTELIJKE BASIS VOOR DE VERWERKING

Volgens artikel 6 van de AVG moeten wij voldoen aan:

(a) Toestemming: de persoon heeft u duidelijke toestemming gegeven om zijn persoonsgegevens voor een specifiek doel te verwerken.

(b) Contract: de verwerking is noodzakelijk voor een contract dat u met de persoon hebt, of omdat zij u hebben gevraagd specifieke stappen te ondernemen voordat u een contract aangaat.

(b) Wettelijke verplichting: de verwerking is noodzakelijk om te voldoen aan de wet

(d) Vitale belangen: de verwerking is noodzakelijk om iemands leven te beschermen.

(e) Publieke taak: de verwerking is noodzakelijk voor de vervulling van een taak van algemeen belang of voor officiële functies en heeft een duidelijke wettelijke grondslag.

(f) Gerechtvaardigde belangen: de verwerking is noodzakelijk voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van het bedrijf of van derden, tenzij er een goede reden is om de persoonsgegevens van de betrokkene te beschermen die zwaarder weegt dan die gerechtvaardigde belangen.

Daarom, en ter verduidelijking:

• Legitiem belang betekent het belang van ons bedrijf bij het uitvoeren en beheren van ons bedrijf om ons in staat te stellen u de beste service/product en de beste en veiligste ervaring te bieden. We zorgen ervoor dat we rekening houden met en een afweging maken tussen de mogelijke gevolgen voor u (zowel positief als negatief) en uw rechten voordat we uw persoonsgegevens verwerken voor onze legitieme belangen. We gebruiken uw persoonsgegevens niet voor activiteiten waarbij onze belangen zwaarder wegen dan de impact op u (tenzij we uw toestemming hebben of anderszins wettelijk verplicht of toegestaan zijn). Door contact met ons op te nemen, kunt u meer informatie krijgen over hoe wij onze gerechtvaardigde belangen afwegen tegen mogelijke gevolgen voor u met betrekking tot specifieke activiteiten.

• Uitvoering van een contract betekent het verwerken van uw gegevens wanneer dit nodig is voor de uitvoering van een contract waarbij u partij bent of om op uw verzoek stappen te ondernemen voordat u een dergelijk contract aangaat.

• Voldoen aan een wettelijke of reglementaire verplichting betekent het verwerken van uw persoonsgegevens wanneer dit noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke of reglementaire verplichting waaraan wij onderworpen zijn.

3. DOELEINDEN VAN DE VERWERKING WAARVOOR DE PERSOONSGEGEVENS ZIJN BESTEMD

Houd er rekening mee dat we uw persoonsgegevens voor meer dan één rechtsgrond kunnen verwerken, afhankelijk van het specifieke doel waarvoor we uw gegevens gebruiken. Neem contact met ons op als u meer informatie nodig heeft over de specifieke rechtsgrond waarop wij vertrouwen om uw persoonsgegevens te verwerken wanneer deze:

– Noodzakelijk voor onze legitieme belangen (om onze administratie up-to-date te houden en om te bestuderen hoe klanten onze producten en diensten gebruiken)

– Noodzakelijk voor onze legitieme belangen (om te bestuderen hoe klanten onze producten en diensten gebruiken, om ze te ontwikkelen en ons bedrijf te laten groeien)

– Noodzakelijk voor onze gerechtvaardigde belangen (voor het runnen van onze activiteiten, het leveren van administratieve en IT-diensten, netwerkbeveiliging, om fraude te voorkomen en in het kader van een bedrijfsreorganisatie of herstructurering van de groep)

– Noodzakelijk voor onze legitieme belangen (om te bestuderen hoe klanten onze producten of diensten gebruiken, om ze te ontwikkelen, om ons bedrijf te laten groeien en om onze marketingstrategie te informeren)

– Noodzakelijk voor onze legitieme belangen (om soorten klanten voor onze producten en diensten te definiëren, om onze website up-to-date en relevant te houden, om ons bedrijf te ontwikkelen en om onze marketingstrategie te informeren)

– Noodzakelijk voor onze gerechtvaardigde belangen (om onze producten/diensten te ontwikkelen en ons bedrijf te laten groeien)

4. WIJZIGINGEN VAN HET DOEL

We zullen uw persoonsgegevens alleen gebruiken voor de doeleinden waarvoor we ze hebben verzameld, tenzij we redelijkerwijs van mening zijn dat we ze om een andere reden moeten gebruiken die verenigbaar is met het oorspronkelijke doel. Als u uitleg wenst over hoe de verwerking voor het nieuwe doel verenigbaar is met het oorspronkelijke doel, neem dan contact met ons op.

Als we uw persoonsgegevens moeten gebruiken voor een niet-gerelateerd doel, zullen we u hiervan op de hoogte stellen en zullen we de wettelijke basis uitleggen die ons in staat stelt dit te doen.

Houd er rekening mee dat we uw persoonsgegevens kunnen verwerken zonder uw medeweten of toestemming, in overeenstemming met de bovenstaande regels, waar dit wettelijk vereist of toegestaan is.

d)

5. HOE GEBRUIKEN WIJ UW PERSOONSGEGEVENS?

In het contactformulier op de website van Eurodrug wordt u gevraagd de volgende gegevens in te vullen: uw naam, bedrijfsnaam en e-mailadres. Deze informatie wordt alleen doorgegeven aan de specifieke afdeling die betrekking heeft op uw aanvraag. Er is een beperkt aantal mensen dat per afdeling in aanmerking komt om de aanvragen via de website te ontvangen. Alle medewerkers die toegang hebben tot deze informatie hebben speciale authenticatie nodig om deze informatie in te voeren. De informatie wordt uitsluitend gebruikt om het verzoek op de website op te volgen. Nadat de aanvraag is doorgestuurd naar de betreffende afdeling, wordt de aanvraag verwijderd.

Daarom zullen wij uw persoonsgegevens alleen gebruiken wanneer de wet ons dat toestaat. Meestal gebruiken we uw persoonsgegevens in de volgende omstandigheden:

– Wanneer het noodzakelijk is voor onze legitieme belangen (of die van een derde partij) en uw belangen en fundamentele rechten niet zwaarder wegen dan die belangen.

6. OPENBAARMAKING VAN UW PERSOONSGEGEVENS

Het is mogelijk dat wij uw persoonsgegevens moeten delen met externe derden in het kader van de behartiging van onze hierboven genoemde gerechtvaardigde belangen.

Derden aan wie we delen van ons bedrijf of onze activa kunnen verkopen, overdragen of samenvoegen. Als alternatief kunnen we proberen andere bedrijven over te nemen of met hen te fuseren. Als er een verandering plaatsvindt in ons bedrijf, kunnen de nieuwe eigenaren uw persoonsgegevens op dezelfde manier gebruiken als uiteengezet in deze privacyverklaring.

Niettemin eisen wij van alle derden dat zij de veiligheid van uw persoonsgegevens respecteren en deze in overeenstemming met de wet behandelen. Wij staan onze externe dienstverleners niet toe om uw persoonsgegevens voor hun eigen doeleinden te gebruiken en staan hen alleen toe uw persoonsgegevens te verwerken voor specifieke doeleinden en in overeenstemming met onze instructies.

f)

7. INTERNATIONALE OVERDRACHTEN

Veel van onze externe derden zijn gevestigd buiten de Europese Economische Ruimte (EER), dus hun verwerking van uw persoonsgegevens zal een overdracht van gegevens buiten de EER met zich meebrengen.

Wanneer we uw persoonsgegevens buiten de EER overdragen, zorgen we ervoor dat er een vergelijkbare mate van bescherming wordt geboden door ervoor te zorgen dat ten minste een van de volgende waarborgen wordt geïmplementeerd:

– Wij geven uw persoonsgegevens alleen door aan landen die door de Europese Commissie worden geacht een passend beschermingsniveau voor persoonsgegevens te bieden. Zie voor meer informatie Europese Commissie: Adequaatheid van de bescherming van persoonsgegevens in niet-EU-landen.

– Wanneer we gebruik maken van bepaalde dienstverleners, kunnen we specifieke contracten gebruiken die zijn goedgekeurd door de Europese Commissie en die persoonsgegevens dezelfde bescherming bieden als in Europa. Zie voor meer informatie Europese Commissie: Modelcontracten voor de doorgifte van persoonsgegevens aan derde landen.

Neem contact met ons op als u meer informatie wilt over het specifieke mechanisme dat door ons wordt gebruikt bij de overdracht van uw persoonsgegevens buiten de EER.

(G1-6)

8. HOE LANG GEBRUIKEN WIJ UW PERSOONSGEGEVENS?

We bewaren uw persoonsgegevens alleen zo lang als nodig is om de doeleinden te bereiken waarvoor we ze hebben verzameld, inclusief om te voldoen aan wettelijke, boekhoudkundige of rapportagevereisten.

Om de juiste bewaartermijn voor persoonsgegevens te bepalen, houden we rekening met de hoeveelheid, aard en gevoeligheid van de persoonsgegevens, het potentiële risico op schade door ongeoorloofd gebruik of openbaarmaking van uw persoonsgegevens, de doeleinden waarvoor we uw persoonsgegevens verwerken en of we die doeleinden op andere manieren kunnen bereiken, en de toepasselijke wettelijke vereisten.

Volgens de wet moeten we basisinformatie over onze klanten (inclusief contact-, identiteits-, financiële en transactiegegevens) bewaren gedurende zeven jaar nadat ze geen klant meer zijn voor belastingdoeleinden.

In sommige gevallen kunt u ons vragen om uw gegevens te verwijderen: zie Verzoek om verwijdering hieronder voor meer informatie.

In sommige omstandigheden kunnen we uw persoonlijke gegevens anonimiseren (zodat deze niet langer aan u kunnen worden gekoppeld) voor onderzoeks- of statistische doeleinden, in welk geval we deze informatie voor onbepaalde tijd kunnen gebruiken zonder u hiervan op de hoogte te stellen.

9. WAT ZIJN UW RECHTEN ALS BETROKKENE?

Wanneer wij Persoonsgegevens verwerken, nemen wij redelijke maatregelen om uw Persoonsgegevens accuraat en up-to-date te houden voor de doeleinden waarvoor ze zijn verzameld. Wij bieden u de mogelijkheid om de volgende rechten uit te oefenen onder de voorwaarden en binnen de grenzen die in de wet zijn vastgelegd:

– Verzoek om toegang tot uw persoonsgegevens: Hiermee kunt u een kopie ontvangen van de persoonsgegevens die wij over u bewaren en controleren of wij deze rechtmatig verwerken.

– Verzoek om correctie van uw persoonsgegevens: stelt u in staat om onvolledige of onjuiste gegevens die we over u hebben te laten corrigeren, hoewel we mogelijk de juistheid van de nieuwe gegevens die u aan ons verstrekt moeten verifiëren.

– Verzoek om verwijdering van uw persoonsgegevens: stelt u in staat om ons te vragen persoonsgegevens te wissen of te verwijderen als er geen goede reden is om deze te blijven verwerken. U hebt ook het recht om ons te vragen uw persoonsgegevens te wissen of te verwijderen wanneer u met succes uw recht hebt uitgeoefend om bezwaar te maken tegen de verwerking (zie hieronder), wanneer wij uw gegevens mogelijk onrechtmatig hebben verwerkt of wanneer wij verplicht zijn uw persoonsgegevens te wissen om te voldoen aan de lokale wetgeving. Houd er echter rekening mee dat we mogelijk niet altijd in staat zijn om aan uw verzoek tot verwijdering te voldoen om specifieke juridische redenen die, indien van toepassing, aan u zullen worden meegedeeld op het moment van uw verzoek.

-Bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens: u kunt bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens wanneer wij ons baseren op een gerechtvaardigd belang (of dat van een derde partij) en er iets aan uw specifieke situatie is waardoor u bezwaar wilt maken tegen verwerking op deze grond, omdat u vindt dat dit van invloed is op uw fundamentele rechten en vrijheden. U hebt ook het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens voor direct marketingdoeleinden. In sommige gevallen kunnen we aantonen dat we dwingende legitieme gronden hebben om uw gegevens te verwerken die zwaarder wegen dan uw rechten en vrijheden.

– Verzoek om beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens: Hiermee kunt u ons vragen de verwerking van uw persoonsgegevens op te schorten in de volgende scenario’s: (a) als u wilt dat wij de juistheid van de gegevens vaststellen; (b) wanneer ons gebruik van de gegevens onwettig is, maar u niet wilt dat wij deze wissen; (c) wanneer u wilt dat wij de gegevens bewaren, zelfs als we ze niet langer nodig hebben, omdat u ze nodig hebt om rechtsvorderingen vast te stellen, uit te oefenen of te verdedigen; of (d) u bezwaar hebt gemaakt tegen ons gebruik van uw gegevens, maar wij moeten verifiëren of wij doorslaggevende gerechtvaardigde redenen hebben om deze te gebruiken.

– Verzoek om overdracht van uw persoonsgegevens: Wij zullen u, of een door u gekozen derde partij, uw persoonsgegevens verstrekken in een gestructureerd, algemeen gebruikt, machinaal leesbaar formaat. Houd er rekening mee dat dit recht alleen van toepassing is op geautomatiseerde informatie waarvoor u ons in eerste instantie toestemming hebt gegeven om deze te gebruiken of wanneer we de informatie hebben gebruikt om een contract met u uit te voeren.

-Recht om toestemming in te trekken: wanneer we vertrouwen op toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken. Dit heeft echter geen invloed op de rechtmatigheid van de verwerking die heeft plaatsgevonden voordat u uw toestemming intrekt. Als u uw toestemming intrekt, kunnen we u mogelijk bepaalde producten of diensten niet leveren. Als dit het geval is, zullen wij u hiervan op de hoogte stellen op het moment dat u uw toestemming intrekt.

– Recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit: Als een van uw bovengenoemde gegevensrechten is geschonden, kunt u de volgende stappen ondernemen om een klacht in te dienen.

• Een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit (art. 77 AVG)

• Verzoek om een effectief rechtsmiddel tegen een toezichthoudende autoriteit / een verwerkingsverantwoordelijke of verwerker (art. 78, 79 AVG)

• Schadevergoeding en aansprakelijkheid ontvangen (art. 82 AVG)

10. WAT GEBEURT ER ALS U UW PERSOONSGEGEVENS NIET VERSTREKT?

Wanneer we persoonsgegevens moeten verzamelen op grond van de wet of op grond van een contract dat we met u hebben en u die gegevens niet verstrekt wanneer daarom wordt gevraagd, zijn we mogelijk niet in staat om het contract dat we met u hebben of proberen aan te gaan (bijvoorbeeld om u goederen of diensten te leveren) niet uit te voeren. In dit geval kan het zijn dat we een product of dienst die je bij ons hebt moeten annuleren, maar we zullen je op dat moment op de hoogte stellen als dit het geval is.

11. WAT ZIJN DE GEVOLGEN VAN GEAUTOMATISEERDE BESLUITVORMING (INCLUSIEF PROFILERING) VOOR U?

Wanneer u onze website gebruikt, kunnen we automatisch technische gegevens verzamelen over uw apparatuur, browse-acties en patronen. Wij verzamelen deze persoonsgegevens door gebruik te maken van cookies, serverlogs en andere vergelijkbare technologieën. We kunnen ook technische gegevens over u ontvangen als u andere websites bezoekt die onze cookies gebruiken. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie.

12. WIJZIGING PRIVACYVERKLARING

We kunnen onze privacyverklaring van tijd tot tijd bijwerken. Updates van onze Privacyverklaring zullen op onze Website worden gepubliceerd. Eventuele wijzigingen worden van kracht op het moment van publicatie op onze website. We raden je dan ook aan om regelmatig de site te bezoeken om op de hoogte te blijven van mogelijke updates.

13. CONTACT OPNEMEN

Voor vragen met betrekking tot gegevensbescherming kunt u contact opnemen met de juridische afdeling van Eurodrug op het volgende adres:

legal@eurodrug.nl

Regulusweg 11

2516 AC Den Haag

Nederland